Speel mee!

Op zoek naar een studenten Orkest of Koor in Wageningen?

Concerten

Info voor de winterconcerten beschikbaar rond September

Repetitieruimtes!

Wij hebben repetitieruimtes beschikbaar. Ook voor niet leden!

Kom naar de Reünistendag!

Dit seizoen viert de vereniging haar 105 jarig bestaan met Echoes of Nature. Hier hoort natuurlijk ook een Reünistendag bij! Deze zal plaats vinden op 6 Juli 2024. Voor meer info en om u aan te melden, Klik hier!

Doe mee! Open repetities begin September!

Open Repetities 10 & 17 September 19:30 Orion

Loop gewoon naar binnen of stuur een mail naar wskov@wur.nl voor mee info!

2024 is de 105de verjaardag van de WSKOV, daarom hebben we dit jaar een speciaal Lustrum programma met als thema “Echoes of Nature”. We blikken terug op de echo’s van ons verleden en passen onze toekomst aan om de natuur te ondersteunen.

Zoals onze muziek echoot in de kerk tijdens onze concerten, zo echoot onze geschiedenis door Wageningen. 105 jaar aan studenten in natuurwetenschappen die samen muziek maken vraagt om een feestje. Afgelopen seizoen hebben we vol afgetrapt met een dag vol masterclasses, een dag om het verleden te herleven samen met oud-leden en twee spetterende concerten! Maar niet getreurd, er staan nog twee prachtige winterconcerten op de planning en als kers op de taart een gala! Met ons nieuwe repertoire kan je de magie van “Echoes of Nature” beleven door mee te doen! Kom naar de open repetities op 10 & 17 September! Meer info

Volg ons

Onze laatste Hoogtepunten

Geen muziek zonder… Dirigenten!

Maak kennis met Dennis en Frank!

Dennis Broeders

Koordirigent

Meer over Dennis!

Frank Adams

Orkestdirigent

Meer over Frank!
De Wageningense Studenten Koor en Orkest Vereniging en…

de Van Uven Stichting

Prof. dr. M.J. Van Uven (1878 – 1959) was een professor in Wiskunde die het Wageningse Studenten Orkest heeft opgericht in 1919 en het Wageningse Studenten Koor in 1945. In 1947 zijn het koor en orkest samengevoegd tot de Wageningse Koor en Orkest Vereniging. Professor Van Uven dirigeerde het koor tot 1954 en het orkest tot December 1957. Hij zorgde ook voor het functioneren van de vereniging door belangrijke spullen als bladmuziek en instrumenten te kopen. Deze collectie is later in het beheer gekomen van de Prof. Van Uven Stichting. Momenteel heeft de Van Uven Stichting verscheidene snaarinstrumenten en ongebruikelijke blaasinstrumenten in bewaring. Als student mag je deze lenen. Je kunt mailen naar wskov@wur.nl voor meer informatie.

Wie houden de vereniging draaiende?

Maak kennis met Het bestuur!

Carolin Ellerkamp (Praeses) Eline Loos (Secretaris) Diederik van Langen (Penningmeester) Emilia Pinkse (Orkestchef) Yaralisa Laban (Koorchef) Hylke Willemsen (Promotie & Acquisitie)

Lees meer over de besturen!

Een speciale dankzegging aan onze sponsoren!

EnglishDutch