de WSKOV

Even voorstellen: de WSKOV!

“In omnibus musica, nisi non habet aures” (music is everywhere, unless you don’t have ears)
~
“Make music with friends, and friends with music!”

WSKOV staat voor Wageningse Studenten Koor- en Orkest Vereniging. Wij zijn een muziekvereniging die in 1919 begon met muziek maken en uitvoeren, en dat tot op de dag van vandaag nog steeds doet! Zoals onze naam al aangeeft bestaan ​​wij uit zowel een koor (50-70 leden) als een orkest (30-40 leden). Koor en orkest repeteren tegelijkertijd, op dinsdag van 19.30 tot 22.00 uur. Beide repetities vinden plaats in het universiteitsgebouw Orion op de eerste verdieping. De repetities worden geleid door onze professionele dirigenten Frank Adams voor het orkest en Dennis Broeders voor het koor. Na de repetitie gaan we vaak wat drinken op de campus of in een café, waar we elkaar beter leren kennen. Gezelligheid staat voorop! De vereniging beschikt tevens over twee oefenruimtes, beide voorzien van vleugels om te oefenen of samen met anderen te spelen. Als lid van de WSKOV kun je gratis gebruik maken van deze ruimtes, maar ook zonder lid te zijn kan je gebruiker worden. Meer hierover op de pagina “Repetitieruimtes”.

 

Elk studiejaar hebben we twee seizoenen. Het korte seizoen loopt van september tot december en het lange seizoen van januari tot juni. Dit betekent dat we elk jaar in september en januari nieuwe leden accepteren. Zowel ervaren als minder ervaren muzikanten zijn meer dan welkom! Omdat onze repetities in het Engels plaatsvinden is onze vereniging ook toegankelijk voor internationale studenten. Halverwege elk seizoen gaan we op een repetitieweekend waarbij we niet alleen intensief met elkaar repeteren (de naam verraadde het al), maar waar we ook samen eten, spelletjes doen, feesten en een band opbouwen! Uiteraard wordt ieder seizoen afgesloten met een concertweekend. Vaak geven wij twee concerten, waarvan minimaal één in Wageningen. Tijdens deze concerten treden zowel koor als orkest op! Na het concert zorgen wij ook voor een deugddoende afterparty. Eens in de twee à drie jaar gaan we ook buiten Nederland op concerttournee. De zomer van 2023 bracht ons naar Kroatië en eerdere reizen waren naar bestemmingen als Duitsland, Spanje en Zweden. Tijdens deze tours gaan we samen op muziekvakantie waarbij we meerdere concerten in het buitenland geven en veel plezier beleven!

Daarnaast hebben wij verschillende commissies die veel organiseren voor de vereniging en onze leden. Op onderstaande poster kun je zien wat al deze commissies doen. Als het je leuk lijkt lid van een commissie te worden, benader dan gewoon iemand uit die commissie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EnglishDutch