Redaxie

De RedaXie is een commissie die elk seizoen zorgt voor dingen zoals het programmaboekje voor de concerten, ons eigen mini-tijdschrift ‘’Intermezzo’’, het Kopnotenboekje, waarin alle leden staan, en dit seizoen een almanak vanwege ons lustrum! Samen vormen we een soort redactie. Je schrijft stukken voor deze boekjes, ontwerpt ze en zet ze uiteindelijk in elkaar. Creativiteit is het belangrijkst! Hieronder een korte beschrijving van dingen die wij maken:

Het programmaboekje wordt gemaakt voor de concerten. Elk seizoen staat hierin welke stukken we spelen, een berichtje vanuit het bestuur, een lijst met iedereen die deze avond op het podium mag staan en informatie over de componisten en hun stukken. Deze wordt zowel in Nederlands als in Engels geschreven.

De Intermezzo is speciaal voor WSKOV leden. De naam is door de jaren heen vaak veranderd, maar nu zijn we voor Intermezzo gegaan. Hierin staat van alles. Voorbeelden zijn een interview met het bestuur, verhalen/reviews over het concert van leden, een quote lijst, puzzels en soms een kleurplaat. Natuurlijk is er altijd ruimte voor meer creatieve ideeën!

Het Kopnotenboekje is een boekje waarin alle leden van de WSKOV staan. Deze wordt speciaal gemaakt voor leden. Er staan foto’s bij en elk seizoen worden er een aantal leuke vragen gesteld en komen de antwoorden in het kopnotenboekje te staan. Dit is natuurlijk super leuk voor later, zodat je je mede WSKOV-leden niet vergeet, zelfs als je 80 bent!

Als laatste hebben we dit seizoen ook een almanak. Dit is speciaal voor ons 100 jarig bestaan! Wat hier precies in komt te staan is nog niet vastgesteld. Er komt in ieder geval een stuk over de geschiedenis vanaf 1919 tot nu, een lijst van besturen, gespeelde programma’s en interviews met onze huidige dirigenten. De rest is nog een verrassing….

Dus hou jij van schrijven, ontwerpen en creatief bezig zijn? Heb je altijd al deel van een redactie willen zijn? Dan is de RedaXie wat voor jou! Het is een leuke manier om te leren hoe je dit soort dingen ontwerpt en ik elkaar zet. Ook kun je kennismaken met programma’s als InDesign. Naast een aantal vergaderingen per seizoen ben je bezig met teksten schrijven en ontwerpen. Dit kan allemaal thuis! Je hoeft geen ervaring te hebben om bij deze commissie te komen. Als je geïnteresseerd bent of verdere vragen hebt, kun je altijd naar een van de commissieleden komen!